Adóképviselet

Adóképviselet:

 

Szinte mindenkinek összeszorul a gyomra, ha akár egyéni, akár társas vállalkozásának ellenőrzésére beidézik a NAV munkatársai. Amikor az ember biztos benne, hogy maximálisan jogkövető, még akkor is elbizonytalanodhat, ha meg tudja, hogy nem mindent csinált jogszerűen, akkor érezheti azt, hogy nagy a baj. A legalaposabb, legprecízebb munkavégzés mellet is megtörténhet, hogy az adóhivatal büntetést ró ki a vállalkozásra. A hibázás akár egy megítélés alá eshet az adóeltitkolással, adócsalással. Az egyre szigorodó jogszabályi környezet fojtogató a vállalkozásokra nézve, sokszor érezzük, hogy nem látjuk a fától az erdőt. Ekkor van szükség az adójogi képviselőre, aki felkészülten tudja képviselni az ügyfél érdekeit az eljárásban.

Egyre inkább szembesülünk azzal vállalkozóként, hogy a NAV nyilvántartása és ellenőrzési módszerei rendkívül fejlettek és nem „szívbajosak”, amikor az adóbírság összegét kell megállapítani. Úgy gondolom, mindenkinek van olyan ismerőse, rokona, akit már komoly összegre büntetett a NAV és szerintem mindenki hallott már olyan megtörtént eseteket, amikor egy élet munkáját vitte el az adóbírság.

Ezt el lehet kerülni.

 

A leglényegesebb, amit szem előtt kell tartani, hogy adórevízió első percétől kezdve egészen az esetleges közigazgatási per végéig nagyjából, sőt egészében pontosan ugyanazt kell mondani, ugyanazokat a bizonyításokat kell felajánlani. Ennek az az előfeltétele, hogy már a revízió elején ki kell alakítani a koncepciót az egész ellenőrzésre, és annak megfelelően kell bizonyítani, még mielőtt az első fokú határozat megszületik.

Ehhez nyújtunk segítséget.

 

Vállaljuk a hatósági revíziók lebonyolítását, kapcsolatot tartunk a revizorokkal, a határozatok alapján fellebbezést készítünk, mi jelenünk meg személyesen a hivatalban az ügyfél helyett, vizsgálatokra előkészítjük a szükséges anyagokat, mindezzel elősegítve, hogy az ellenőrzés problémamentesen történjen. Méltányossági kérelmeket, állásfoglalásokat készítünk, értelmezzük a szankciókat, rávilágítunk az ellenőrzés során esetlegesen felmerülhető problémakörökre, ezeket orvosoljuk. Az adózóknak ismerniük kell jogaikat, ebben segítség a képviselő, aki tényleg tudja, mikor mit tehet meg az adóhivatal.

Ügyvédi irodával karöltve, többéves saját adóellenőri tapasztalatunkra, szakmai tudásunkra alapozva, továbbá az ügyféllel szoros együttműködéssel van esély az adóhivatal jogsértő intézkedései elleni nyerni.

 

Végig képviseljük az ellenőrzésen. Az elején együttesen kialakítjuk, hogy mi a legoptimálisabb stratégia az ellenőrzés során, és annak megfelelően bizonyítunk és képviseljük a vállalkozást az esetleges közigazgatási per jogerős befejezéséig.