Tanácsadás cégalapításhoz

Cégalapítás előtti tanácsadás

A cégalapítás folyamata alapvetően nem egy bonyolult feladat, de a cég pénzügyi helyzetére, lehetőségeire, alapműködésére kiható formatív döntéseket mégis ilyenkor hozzuk meg előre – gyakran saját tudtunk ellenére. Irodánk elsődleges célja támogatást nyújtani a cégalapítás előtt állóknak a felmerülő kérdéseikre.

Problémaként merülhet fel a megfelelő adózási mód, vállalkozási forma, tevékenységi kör kiválasztása.

Kardinális kérdés továbbá, hogy milyen legyen a cég struktúrája, ki legyen a tulajdonosa, a vezető tisztségviselő milyen jogviszonyban lássa el a feladatait, szükség van-e engedélyre a tevékenység folytatásához, milyen formában bocsássák a tulajdonosok rendelkezésre a jegyzett tőkét, hova jelentse be vállalkozása székhelyét, központi ügyintézési helyét.

Az Önnel a tanácsadás keretein belül leegyeztetett és egyben felvett adatok, információk ismeretében együttműködő ügyvéd-partnerünk elkészíti az újonnan alakuló vállalkozás alapító okiratait, elküldi a cégbíróság részére a szükséges dokumentumokat.

Ha esetleg rendelkezik konkrét elképzelésekkel, de az azok megvalósításával járó jogi procedúrák ismertetését egy szakemberre bízná, állunk rendelkezésére irodánkban egy díjtalan cégalapítási konzultáció keretén belül.

Megvitathatja velünk azokat a költséghatékony módszereket, amelyek alkalmazásával leendő cége zökkenőmentesen tud majd üzemelni:

  • milyen engedélyeket, adatszolgáltatást, nyilatkozatokat, meghatalmazásokat kell benyújtania,
  • mennyi illetéket, egyéb hatósági díjat kell megfizetnie,
  • milyen határidőket kell betartania,
  • mire kell felkészülnie a jövőben, a cégvezetői tisztség hogyan fogja megváltoztatni életét,
  • milyen kedvezményekre számíthat, mi az Ön számára a legkedvezőbb adózási forma