Adótanácsadás

A működőképes adóstratégiák hiánya, illetve a dinamikusan változó adózási jogszabályok feltérképezésének és nyomon követésének nehézsége számos probléma elé állítja a vállalkozókat. A különféle adózási - és cégformák, illetve kockázatok ismerete ezért elengedhetetlen költség-optimalizálási elemnek tekinthető, és rengeteg előnyt biztosít az üzleti tevékenységek során. Magas szakértelemmel és precizitással bíró csapatunk ügyfelekre szabott, eseti és rendszeres technikai tanácsadásával pontosan ebben szeretnénk támogatni Önt. Rugalmas és naprakész módszerekkel nyújtunk gyakorlati segítséget adóterhei minimalizálásában, adminisztratív kellemetlenségei feloldásában, szerződések véleményezésében, vagy az előírásokról és határidőkről való körültekintő informálódásban. Adószakértői tapasztalattal rendelkezünk a magánszemélyek egyes jövedelmeinek adózási  kérdéseiben, valamint a határon átívelő jövedelmek adózásában is tudunk segítő kezet nyújtani. Minderre egyebek mellett ügyvezetőnk adótanácsadó, okleveles nemzetközi,- jövedelem és forgalmiadó-szakértő – minősítése is garanciát nyújt.

Nemzetközi adószakértés

Adószakértői tevékenységünk keretén belül a vállalkozást érintő üzleti tranzakciók adózási kritériumainak nagyobb szaktudást és tájékozottságot igénylő elemzési stratégiáit dolgozzuk ki megbízóink számára. A globalizációs és EU-s folyamatok egyik alapvető velejárója, hogy a szolgáltatások és termékértékesítések nem állnak meg az országhatáron belül, hanem egyre fokozódó mértékben játszanak szerepet a nemzetközi piacon. Ennek természetes hozadéka, hogy a nemzetközi adózásra vonatkozó követelmények is egyre gyakrabban merülnek fel, mivel újabb és újabb fajta szolgáltatásokra megnő az igény, és ezek mind speciális adózási kérdéseket vetnek fel. Így egyebek mellett az érintett országok adószakértőivel együttműködve adótanácsadást nyújtunk a határon átnyúló ügyletek feltételeinek kidolgozásához, üzletágak, vállalkozások és vállalatcsoportok alapításához, fölvásárlásához, átszervezéséhez, mert mi látjuk át elsősorban a különböző szervezeti-, irányítási-, holding- és finanszírozási struktúrákkal járó adózási következményeket. Amennyiben nemzetközi piacon kívánja szolgáltatását vagy termékeit értékesíteni, vagy nemzetközi ügyleteket szándékozik lebonyolítani, szívesen látjuk irodánkban szakértői tanácsadásra.

 

Igazságügyi- és adószakértés

Egy igazságügyi adószakértő felkérése azért látszik indokoltnak számtalan esetben, mert az összetett cégfolyamatok menedzselése és az adózási törvényeknek való alárendeltség magában rejti peres ügyek kialakulásának veszélyét. Vállalkozásunk a hazai és nemzetközi adójog ismeretében nyújt igazságügyi képviseletet és készít szakvéleményt peres és peren kívüli eljárásokban, hatósági kirendelésre (igazságügyi adószakértői vélemény) és megbízási szerződés (magánszakértői vélemény) alapján egyaránt. A bírósági szakaszban és büntetőperekben is vállaljuk a szakszerű képviseletet.

Adóátvilágítás

Adóátvilágításra azért lehet egyfelől szükség, hogy egy adott társaság vagy csoport számára átláthatóak legyenek saját adóügyei és hibaforrásai még egy adóhatósági vizsgálat előtt. Ezzel nem csak az adóbírságok kerülhetőek el, de még jelentős költség-csökkenésre is szert lehet tenni. Másfelől fontos lehet átvilágítási igényekkel élni egy új cég felvásárlása, vagy tulajdonosváltás előtt is, hogy a szükséges adatok, esetleges megtakarítások és az adózási gyakorlatban rejlő kockázati tényezők világossá váljanak a befektető számára.

Társaságunk az alábbi adóátvilágítási szolgáltatásokkal áll az Ön rendelkezésére:

  • Mindenre kiterjedő adóátvilágítás
  • Év végi, törtévi, bevallást megelőző adóvizsgálat
  • Meghatározott részterület vagy folyamat szerinti átvilágítás
  • Meghatározott adónem szerinti átvilágítás
  • A szükséges dokumentáció, nyilatkozatok, bejelentési kötelezettségek menedzselése
  • Az önellenőrzések elkészítése, az ezzel kapcsolatos teendők elvégzése, képviselet a hatóságok előtt