Adóképviselet

Adószakértői tevékenységünk keretén belül a vállalkozást érintő üzleti tranzakciók adózási kritériumainak nagyobb szaktudást és tájékozottságot igénylő elemzési stratégiáit dolgozzuk ki megbízóink számára.

A globalizációs és EU-s folyamatok egyik alapvető velejárója, hogy a szolgáltatások és termékértékesítések nem állnak meg az országhatáron belül, hanem egyre fokozódó mértékben játszanak szerepet a nemzetközi piacon. Ennek természetes hozadéka, hogy a nemzetközi adózásra vonatkozó követelmények is egyre gyakrabban merülnek fel, mivel újabb és újabb fajta szolgáltatásokra megnő az igény, és ezek mind speciális adózási kérdéseket vetnek fel.

Így egyebek mellett az érintett országok adószakértőivel együttműködve adótanácsadást nyújtunk a határon átnyúló ügyletek feltételeinek kidolgozásához, üzletágak, vállalkozások és vállalatcsoportok alapításához, fölvásárlásához, átszervezéséhez, mert mi látjuk át elsősorban a különböző szervezeti-, irányítási-, holding- és finanszírozási struktúrákkal járó adózási következményeket. Amennyiben nemzetközi piacon kívánja szolgáltatását vagy termékeit értékesíteni, vagy nemzetközi ügyleteket szándékozik lebonyolítani, szívesen látjuk irodánkban szakértői tanácsadásra.

Igazságügyi- és adószakértésEgy igazságügyi adószakértő felkérése azért látszik indokoltnak számtalan esetben, mert az összetett cégfolyamatok menedzselése és az adózási törvényeknek való alárendeltség magában rejti peres ügyek kialakulásának veszélyét.

Vállalkozásunk a hazai és nemzetközi adójog ismeretében nyújt igazságügyi képviseletet és készít szakvéleményt peres és peren kívüli eljárásokban, hatósági kirendelésre (igazságügyi adószakértői vélemény) és megbízási szerződés (magánszakértői vélemény) alapján egyaránt. A bírósági szakaszban és büntetőperekben is vállaljuk a szakszerű képviseletet.